A - Z information
Affald
Der afhentes renovation om mandagen. Der kan derfor ved ankomsten være uafhentet affald.
Husk, at kun originale affaldssække vil blive medtaget. Sækken må kun fyldes til den stiplede linie - ellers afhentes den ikke af renovationsvæsnet.
Kommunen stiller krav om kildesortering ved affaldsstativet står derfor en spand til aviser og blade og en spand til flasker og glas
Afløb
Der må ikke kastes bind, tamponer, vat, bleer o.l. i toilettet, da det forårsager tilstopning.
Der må aldrig hældes madrester, friture- eller stegefedt i afløbene eller toilettet!!
Afrejse
Sommerhuset skal forlades senest kl. 10.00 og nøglen afleveres til ejer eller anbringes et aftalt sted.
Ved afrejse skal sommerhuset efterlades i opryddet, og vinduer/ -døre skal lukkes/låses. Alle møbler og øvrigt inventar skal placeres samme sted og i samme stand som ved indflytningen.
Elmåleren skal aflæses og afregningsbeløbet lægges i forbrugskuverten.
Såfremt I ønsker at forlade sommerhuset før det aftalte bedes dette meddelt ejer.
Det er vigtigt at strømmen aldrig afbrydes. Ved afrejse bedes I slukke radiatorer og lys, men lade køl og frys være tændt.
Allergi
Vi kan ikke garantere, at der ikke tidligere har været hunde/ katte e.l. i sommerhuset selvom det ikke er tilladt at medbringe husdyr. Ligeledes kan det ikke garanteres at der ikke tidligere har været røget i huset selvom dette heller ikke er tilladt.
Ankomst
Nøglen udleveres af ejer eller lægges på et aftalt sted og overdrages normalt kl. 14.00. I tidsrummet fra kl. 10.00 til 14.00 har ejer adgang til sommerhuset for småreparationer m.v., og klargøring til næste lejemål.
Ved særlige ønsker om ankomst på andet tidspunkt end det der er angivet på lejebeviset, bedes I venligst meddele os senest en uge før, således at overdragelse af nøglen kan aftales/ arrangeres.
Efter modtagelsen af restbeløbet fremsendes et vejkort, hvorpå vej og husnr. hvor sommerhuset er beliggende, er angivet.
Badeværelse / bruser
Badeværelset er udstyret med håndbruser med vægholder og bruseforhæng. Der er knager til håndklæder, mindre skabe og hylder til diverse udstyr.
Barneseng
Sommerhuset råder ikke over barneseng, og der er ikke plads til barneseng i soveværelset.
Beliggenhed
Selvom det ikke fremgår af billederne, ligger sommerhuset i et område med en del andre sommerhuse.
Brændeovn
Sommerhuset indeholder ikke brændeovn.
Båd
Sommerhuset råder ikke over båd.
Cykler
Sommerhuset råder over tre cykler, en herre-, en dame- og en barnecykel, som kan medlejes efter aftale.
Elektricitet
Sommerhuset er tilsluttet elektricitet (230 V), som sørger for lys, opvarmning af vand, el-radiatorer m.v.
Der er som regel reservesikringer i huset. Skulle det ikke være tilfældet, bedes I venligst selv indkøbe sikringer, hvorefter ejer naturligvis refunderer beløbet mod forevisning af kvittering.
Forbrugsafregning
Forbrug af el er normalt ikke inkluderet i lejeprisen. Elmåleren befinder sig ved hoveddøren. Ved ankomst kontrolleres tællerstanden, som er påført forbrugskuverten, der ligger i huset. Inden afrejse opgøres forbruget ved aflæsning af målere, og der afregnes med ejer.
Prisen for kWh fremgår af lejebevis.
NB! De fleste elmålere har intet komma. Alle tal er hele kilowatt-timer, også det sidste, som kan være markeret med rødt.
Vandforbruget er inkluderet i lejeprisen.
Foto
Sammen med beskrivelsen af feriehuset er der et tilhørende foto.
På husets hjemmeside findes yderligere et antal fotos.
Glemte ejendele
Skulle I ved en forglemmelse have efterladt personlige ejendele i huset, er ejer behjælpelig med at eftersende det glemte til hjemmeadressen. Forsendelsen vil ske pr. efterkrav. Glemte ejendele opbevares i en måned. Ejer hæfter ikke for glemte ejendele, som efterfølgende ikke kan findes.
Gæster
Der må ikke overnatte flere personer end angivet i præsentationen, idet ferieboligens afløbssystem ikke er dimensioneret til flere personer end det tilladte.
Derfor er det heller ikke tilladt at opsætte telte, campingvogne eller autocampere på grunden.
I tilfælde af, at flere personer end det tilladte benytter feriehuset, vil de overskydende gæster blive bedt om at flytte, alternativt betale for opholdet.
Havegrill
Sommerhuset råder over en havegrill som frit benyttes, blot den efterlades i rengjort stand.
Der vil være særlig spand til bortskaffelse af aske.
Havemøbler
Havemøblerne består af et bord med højryggede liggestole.
Der er hynder til stolene, hynderne skal tages ind om natten og i dårligt vejr.
Det er ikke tilladt at bruge dyner, puder, hynder eller madrasser udendørs. Der er parasol til havemøblerne.
Husbeskrivelse
Beskrivelsen af sommerhuset er udformet efter bedste overbevisning. Vi tager forbehold for ændringer samt evt. tastefejl. Grundplanstegningerne er afbildet så nøjagtigt som muligt, men er kun vejledende.
Husdyr
Det er ikke tilladt at medbringe husdyr i sommerhuset
Indkøb
Der er gode muligheder for indkøb i Stubbekøbing(ca. 3 km fra huset)Her er tre supermarkeder, bager og slagter m.fl.
Der er også flere spisesteder i byen.
Køkkenudstyr
Køkkenudstyret i ferieboligen består mindst af det antal glas, kopper, tallerkener og bestik, som svarer til det højst tilladte antal personer.
Elapparater i køkkenet: Kaffemaskine, brødrister, el-kedel, håndmixer, køl/frys, microovn, opvaskemaskine og komfur og emhætte.
Gryder og pander samt bageovn bedes grundigt rengjort efter brug, dette er ikke omfattet af slutrengøringen.
Larm
Mens I holder ferie, går livet i Danmark videre. Der kan derfor periodisk forekomme støj fra f.eks. plæneklippere, save, flyvemaskiner oa. Vi er overbeviste om, at I som feriegæster har forståelse for, at ejer ikke kan påtage sig ansvar herfor.
Linned
Linnedpakker (lagen, dyne- og hovedpudebetræk, 2 håndklæder samt et viskestykke) kan lejes efter aftale.
Betaling skal ikke foretages sammen med kontrakten, men direkte til ejer ved lejemålets start eller i kuvert i huset, beregnet til særydelser.
Bestilling af ovennævnte skal ske senest 5 dage inden ankomst.
Medbringes
Husk at medbringe: Sengelinned (alle senge er 90cm x 200cm i børneværelset 2 x spring-madres og i soveværelse 2 x box-madres), håndklæder, viskestykker, karklude, rengøringsmidler,køkkenrulle toiletpapir m.v.
Nøgle
Nøglen til ferieboligen modtages fra ejer ved lejemålets påbegyndelse, og afleveres til ejer ved lejemålets afslutning. Overdragelse finder sted på de angivne tidspunkter med mindre andet aftales.
Opsigelse
Ejer er berettiget til at opsige lejemålet uden tilbagebetaling, såfremt I som gæster opfører jer i uoverensstemmelse med dansk lov og almindelig god ro og orden.
Opvarmning
I køligere perioder må det forventes at der skal bruges elvarme.
Ved almindelig indetemperatur(19-21° C.) har vi på det koldeste døgn i 2003 brugt 50 kWh, og på varmeste døgn brugt 5 kWh.
Priser
Priserne for en uge er opgivet på ferieboligens hjemmeside. Ved leje i andre end de averterede uger aftales prisen individuelt. Den samlede pris er opgivet på lejebeviset, dog excl. forbrug og linned mv.
Radio/tv/parabol
I huset er der radio med cd afspiller, farve-tv og video.
I øjeblikket kan der modtages kabel-tv
Der er tilsluttet parabol, så du kan evt. selv medbringe receiver til Viasat og Canal digital. (Vi kan ikke garantere at det virker).
Reklamationer
Eventuelle reklamationer skal omgående meddeles ejer(tlf. nr. og adresse er angivet på lejebeviset og i INFORMATIONSMAPPEN i ferieboligen).
Reklamationer over rengøring skal meddeles straks på indflytningsdagen.
Øvrige reklamationer skal ligeledes meddeles, således at der kan sørges for afhjælpning.
Lejer er, jf. dansk lovgivning, forpligtet til at give ejer en rimelig frist til afhjælpning af eventuelle fejl/ mangler, samt bidrage til at undgå forværring af skader og minimere evt. tab for ejer.
Hvis udbedringen ikke er tilfredsstillende, skal dette OMGÅENDE meddeles til ejer. Eventuel erstatning beregnes kun fra det tidspunkt, reklamationen modtages.
Hvis lejer rejser fra ferieboligen uden forinden mundtligt at have underrettet ejer og uden at have givet ejer en rimelig frist til at rette eventuelle fejl, kan ejer ikke pålægges nogen tilbagebetalingspligt, idet lejer selv har umuliggjort en rettelse af fejlen/ skaden.
Senge
Sengene i ferieboligen er 90 cm brede og 200 cm lange. Dobbeltsengen består af to boksmadrasser og sengene i værelset er springmadrasser. Sengene i annekset er 70cm x 180cm.
Skabsplads
Angivne skabe er tegnet i nogenlunde rette størelsesforhold. Det må påregnes, at skabspladsen generelt er begrænset, således at der ikke er skabsplads til alle medbragte beklædningsgenstande. Det kan ikke garanteres, at der er nok bøjler i sommerhuset.
Skadedyr
Ejer hæfter ikke for og påtager sig intet erstatningskrav i forbindelse med evt. forekomst af insekter eller skadedyr i ferieboligen, idet de er en del af den danske natur (f.eks. myrer, ørentvister, fluer, bænkebidere, mus o.l.).
I akutte, ekstreme tilfælde bedes I kontakte ejer, og vi vil forsøge at afhjælpe problemet.
Skader
Evt. skader i ferieboligen skal omgående meddeles ejer.
Se venligst i lejebetingelserne samt under "Reklamationer".
Slutrengøring
Slutrengøring foretages af ejer. Som lejere er I selv ansvarlige for følgende, som vores slutrengøring ikke omfatter:
- opvask
- rengøring af komfur og ovn
- generel oprydning inde og ude
- rengøring af grill og havemøbler.
Strand
Stranden ligger ca. 300m fra huset og tilhører grundejerforeningen. Den besøges derfor mest af områdets sommerhusejere/-lejere (ca 90 huse).
Stranden ligger ved et stort fælles grønområde og er udstyret med badebro.
Området er ikke velegnet til at "ligge på stranden". I så fald skal man køre 10 til 20km afhængig af krav til kvalitet.
Størrelse
Ferieboligens størrelse er ca. 64 m² (ekskl. terrasser).
Evt. medlejet soverum i anneks 6 m²
Grundens størrelse er angivet til ca 1200 m². Der er afgrænsning omkring grunden i form af hæk og busket beplantning af varierende tæthed.
Terrasser
Ved ferieboligen er to terasser
1. på sydsiden ca. 24 m² med afskærmning mod øst og 2. mellem hus og anneks ca. 12 m², der er afskærmet mod nord.
Uforudsete hændelser
Efter tyveri o.l. kan det forekomme, at der mangler udstyr i forhold til beskrivelsen af ferieboligen. I så fald vil vi naturligvis hurtigst muligt sørge for supplering.
Vandforbrug
Vandforbrug er inkluderet i lejeprisen.
Varmtvandsbeholder
Varmtvandsbeholderen kan rumme ca. 40 l vand (ca. 3 x brusebad)
Vær varsom med ikke at skrue for højt op pga. skoldningsfare.